Subcategories

Er zijn 3 producten.

Item 1-3 van 3 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-3 van 3 in totaal item(s)

Klopboormachines

Klopboormachine kopen?

Een klopboormachine is onmisbaar voor de bouw. Een klopboormachine is een variant van de elektrische boormachine. Boormachines zijn vaak van een hamerfunctie voorzien om efficiënter in baksteen of beton te boren. De boor wordt dan krachtig heen-en-weer bewogen in de lengterichting van de boor. Door deze 'hamerslag' wordt het materiaal verpulverd, terwijl de roterende beweging het 'puin' afvoert.

Bij de gewone klopboormachine wordt deze kloppende beweging verkregen door een mechanische omzetting van de rotatie van de boor. De klopbeweging is normaal niet voelbaar als de boor vrij draait, en neemt toe naarmate meer druk wordt uitgeoefend op de boor. Zowel de rotatiesnelheid als de uitgeoefende druk beïnvloeden de efficiëntie.

Voor het zwaardere werk kunnen beter boorhamers worden gebruikt, waar het klopmechanisme onafhankelijk wordt aangedreven en waar niet de gehele boorkop mee klopt.

Voor het boren in steen is een speciale spiraalboor nodig: de steenboor. Deze is voorzien van twee hardmetalen vleugels in de punt, gemaakt van wolfraamcarbide (Widia). Er zijn ook boren waarvan de punt is bezet met industriediamant of korrels van wolfraamcarbide.

 

Een klopboormachine heeft doorgaans een snelspanboorkop, net als de meeste accuboormachines. Dit is de meest gangbare boorkop waar eigenlijk altijd de standaard hout,- metaal,- en steenboren in passen. Een boorhamer herken je aan de SDS-plus of SDS-max boorkop. Hierin is een boor nog beter verankerd en is de kans klein dat deze gaat slippen en losschiet. Logisch ook, want de kracht waarmee een betonboor te werk gaat, is niet misselijk. Je wilt natuurlijk niet dat die er tijdens het boren uitvliegt. Bevestig je een snelspan boorhouder op de boorhamer, dan is het ook mogelijk om reguliere hout,- metaal- en steenboren te gebruiken.

Klopboormachines zijn verkrijgbaar in zowel accu als electrisch! De merken die wij voeren bij Toolkampioen.nl zijn Metabo, Makita en Hikoki.

Bij vragen, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Dit kan via info@strijker-bv.nl of via tel.050-3130910. Wij zijn u graag van dienst.